اینجا فراموشخانه نیست

اینجا فراموشخانه نیست

به دولت فعلی انتقاد می‌کنیم ولی یادمان نمی‌رود ایده کلید دولت روحانی چطور همه درها را قفل‌ کرد

فرهیختگان:

رئیس‌جمهور سابق ایران که ۸ سال سکان مدیریت کشور را در دست داشته و تلقی اجتماعی مثبت یا منفی کنونی از فرآورده دموکراسی تا حد زیادی متاثر از عملکرد وی است روز دوشنبه ۵ دی‌ماه در دیدار با جمعی از استانداران سابق دولت خود حضور یافته و با اشاره به مشارکت کمتر از ۵۰ درصدی انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم کنایه‌آمیز می‌پرسد: «اگر نیمی از مردم نیامدند پای صندوق آیا جمهوریت درست می‌شود؟» نکته جالب درمورد صحبت‌های روحانی این است که وی مشارکت ۷۳درصدی در دوره‌های یازدهم و دوازدهم ریاست‌جمهوری را از افتخارات خود دانسته اما نسبت به مشارکت زیر ۵۰ درصدی و زیاد بودن آرای باطله در دوره دوازدهم گلایه کرده و آن را باعث راندن مردم به خیابان توصیف می‌کند.

اگر روحانی مشارکت ۷۳ درصدی در انتخابات دوازدهم را به خود منتسب کرده و به آن افتخار می‌کند پس باید بابت کاهش مشارکت در انتخابات دوره سیزدهم ریاست‌جمهوری و یازدهم مجلس نیز خود را سرزنش کند.

مردم هنوز یادشان هست چگونه محصول دموکراسی را بر باد دادید

روحانی در سخنرانی اخیر خود نسبت به مساله جمهوریت هم اظهار نگرانی کرده‌ است! مساله‌ای که وضعیتش را در بعضی مقاطع ریاست‌جمهوری هشت‌ساله خودش با هر متر و معیاری که آن را بسنجیم شرایط خوبی نداشت.

باتوجه به سخنان اخیر روحانی مبنی‌بر اینکه «اگر مردم پای صندوق آرا آمدند جمهوریت ایجاد می‌شود. آیا اگر نیمی از مردم پای صندوق نیامدند جمهوریت ایجاد می‌شود؟» و مال خود کردن «افتخار حضور پرشور مردم در انتخابات‌های ۹۲ و ۹۶» از سوی او، لازم است به رئیس‌جمهور سابق یادآور شویم یکی از عوامل کاهش مشارکت در انتخابات سال ۱۴۰۰ خود ایشان و فرآورده هشت سال مدیریت‌شان بر کشور است.

روحانی به‌درستی «حل مشکلات اجتماعی و سیاسی» را «در گرو بازگشت جاذبه به صندوق‌های رأی» عنوان کرده است اما هیچ اشاره‌ای به عوامل از دست رفتن این جاذبه نداشته.

می‌توان مواردی مثل بحران گسترده قیمت مسکن، فاجعه آبان ۹۸ و عدم پذیرش مسئولیت اتفاقات تلخ بعد از آن، بی‌برنامگی دولت بعد از خروج یکطرفه آمریکا از برجام، افت شدید ارزش پول ملی، فاجعه‌های مدیریتی در مهار کرونا، گره‌زدن مساله واردات واکسن به تصویب یا عدم تصویب لوایح FATF، مدیریت کشور از راه دور در اتفاقات تلخ سیل نوروز 98 و دورکاری در ایام اوج‌گیری کرونا در کشور و موردهای تلخ مشابه آن را از اصلی‌ترین مواردی دانست که هریک ضربه‌ای کاری به اعتماد عمومی نسبت به نهاد دولت در دوران هشت‌ساله روحانی وارد کرد.

حافظه مردم اینقدرها هم ضعیف نیست

وضعیت نامساعد اقتصادی و اجتماعی کنونی بستر مناسبی را به‌وجود آورده تا چهره‌های زیادی در پوشش منتقد برای خود تریبونی فراهم کنند، در این بین اما افرادی که خود در وضعیت به‌وجود آمده مقصرند، کار سخت‌تری برای جلب توجه مردم دارند و حسن روحانی به‌عنوان رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم که در دوره وی مردم ۱۰ برابر شدن قیمت دلار و آمار ۷۰۰ نفره فوتی‌ها را تجربه کردند، شاخص‌ترین این افراد است.

او که از زمان پایان دولتش کمتر از دوسال می‌گذرد باید توجه کند که مردم دیکته پرغلطش را در دوران تصدی میز ریاست‌جمهوری به این زودی‌ها از یاد نخواهند برد. به‌ویژه که کلیدواژه‌هایی همچون «دلار جهانگیری» و «فهمیدن صبح‌جمعه‌ای» نیز به‌قدر کافی قدرت یادآوری خاطرات منفی دوران مدیریتش را دارند.

تعریف سیال معاند در نگاه روحانی

روحانی درحالی درمورد عملکرد خود در مواجهه با معاندان مدعی است تلاش داشته آنها را تبدیل به موافق کند که اظهارات وی خلاف این گزاره را نشان می‌دهد.

او نسبت به اتفاقات دی ماه ۹۶ اینطور  واکنش نشان می‌دهد: «ملت ما یک اقلیت و گروه کوچک را که شعار خلاف قانون و خواست مردم بدهند و به مقدسات و ارزش‌های انقلاب توهین و تخریب اموال عمومی بکنند، به‌خوبی جمع می‌کند.» اما اکنون ترجیح می‌دهد مواجهه‌ای روشنفکرانه از خود بروز دهد تا از نمد پهن‌شده به‌نفع احیای سیاسی خود کلاه ببافد.

گزارش مرتبط «فرهیختگان» در ۲۷ مهر ۱۴۰۱: «روحانی ۵۲۲ هزار میلیارد تومان بدهی گذاشته بود»

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.