تحلیلی از صفحه نخست جراید کشور
*جوان/ نقطه گریز هستهای*
«جوان» تیتر زده ««نقطه گریز هستهای» حالا صفر است!» و نوشته: «با استقبال آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا از پیشنهاد جدید اروپا برای چیزی که اروپاییان آن را نجات برجام میخوانند، یک دور دیگر از مذاکره مجدداً در افق نمایان شده است. ایران هم به رغم همه، چون و چراها به پیشنهاد جدید، احتمالاً به نشانه حسننیت، در مذاکرات شرکت خواهد کرد، ولی اینکه این مذاکرات به نتیجه برسد یا نه، بحث دیگری است. همزمان، تهران در حال افزایش ظرفیت هستهای خود است؛ کاری که برخی آن را تلاش برای امتیازگیری پای میز مذاکره میخوانند و البته تهران نیز اصراری بر رد و تکذیب کردن آن ندارد. در واقع چیزی که غربیها آن را نقطه گریز (Breakout) مینامند، چندهفتهای است که به صفر رسیده است.»
*کیهان/ پاسخ به تحریم آمریکا*
«کیهان» تیتر یک امروز خود را به یک گزارش خبری اختصاص داده و با عنوان «گازدهی به هزار سانتریفیوژ در پاسخ به تحریمهای آمریکا» نوشته: «هنوز یک هفته از طرح پیشنهادی آمریکا و اروپا نگذشته که آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه ایران وضع کرد. مقامات ایران هم در واکنش به تحریمهای جدید واشنگتن از «راهاندازی هزار سانتریفیوژ جدید و پیشرفته» خبر دادند و تأکید کردند «آمریکاییها تصور نکنند با این اقدامات میتوانند در میز مذاکره امتیاز بگیرند».
*صبح نو/ اقدام قاطع در مقابل فشار تحریمی*
«صبح نو» امیرعبداللهیان را عکس یک کرده و از «اقدام قاطع در مقابل فشار تحریمی» نوشته است. منظورش هم آغاز گازدهی سانتریفیوژهای نسل جدید در نطنز است که وزیرخارجه کشورمان دیروز از آن گفت.
*شرق/ اینجا زمانی آبادی بود*
«شرق» تیتر یک امروز خود را به یک گزارش میدانی از حال و روز امامزاده داوود «5 روز پس از سیلی که آمد اما هنوز نرفته است» اختصاص داده. شهرزاد همتی در این گزارش نوشته: «بو، همان بوی متروپل است. بوی اجسادی که چند روز است پیدا نشدهاند، تمام محوطه را برداشته. ... محمد یکی از آنهایی است که شش عزیزش را در سیل از دست داده. ... مگر به شما دستور تخلیه و هشدار نداده بودند؟ این را من میپرسم و او میگوید: «به ما که در مرکز حادثه بودیم هیچکس نگفته بود. اینجا کسی تلویزیون تماشا نمیکند. شما حساب کنید اگر راه را میبستند، حداقل این همه زوار و مسافر از بین نمیرفت... حداقل این همه آدم کشته نمیشدند. حداقل الان 200 نفر آدم زیر آوار هستند. آدمهای تکهتکهشده که آب صد بار به در و دیوار کوبیدشان. خودم حداقل چهار تا دست و پا پیدا کردم...».
*اعتماد/ سیل و گناه مردم*
«اعتماد» با بهلول علیجانی، مدرس دانشگاه و بنیانگذار علم اقلیمشناسی سینوپتیک در ایران گفتوگو کرده که میگوید: «گناه سیلاب را به گردن بارش نیندازید، مردم و دولت مقصر هستند».
*سازندگی / ترور تروریست*
«سازندگی» الظواهری را عکس روی جلد کرده و با تیتر «ترور تروریست» به بررسی این پرداخته که «چرا طالبان توافق دوحه را نقض کرد؟» و اینکه «آیا با مرگ ایمن الظواهری عدالت اجرا شد؟»
*آرمان ملی/ رفتن و نرسیدن*
«آرمان ملی» در سالگرد تنفیذ حکم رئیسی عملکرد یک ساله دولت او را بررسی کرده و نوشته: «قرار بود شرایطی که دولت روحانی در سال آخر خود رقم زده به نحو مطلوبی تغییر پیدا کند چنانکه مردم از این تغییرات مثبت میزانی از رضایتمندی را احساس کنند و حداقل در زمینه معیشت خود دچار زحمت نشوند و سفرهشان کوچک نشود.
*ایران/ پایان دوره «بزن در رو» هستهای*
«ایران» اقدام سازمان انرژی اتمی در پاسخ به تحریمهای جدید امریکا را مورد توجه قرار داده و با تیتر «پایان دوره «بزن در رو» هستهای» نوشته: «پاسخ به رویکرد تحریمی امریکا و اجرای آن فارغ از بازتابی که میتواند به دنبال داشته باشد، نشان میدهد که در مقابل سوءاستفادههای امریکا و سوار شدن شرکای اروپاییاش بر موج ادعاهایی که پیرامون صنعت صلحآمیز هستهای ایران مطرح است، رویکرد واکنشی ایران دیگر از موضع انفعال نیست و تصمیم گیران کشور با ابتنا به قانون راهبردی برای رفع تحریمها، امکانهای گسترده قانونی را برای تلافی اقدامات خصومتآمیز امریکا یافتهاند.»