#شبهه #همسران_پیامبر
شبهه:
برخی از اهل تسنن میگویند: «بخاطر اینکه پیامبر اکرم انسان صالح و خوبی بوده است، پس همسران ایشان هم حتما باید خوب و صالح باشند. زیرا خداوند در سوره مبارکه نور آیه ۲۶ می فرماید:
«الْخَبِیثَاتُ لِلْخَبِیثِینَ وَالْخَبِیثُونَ لِلْخَبِیثَاتِ وَالطَّیِّبَاتُ لِلطَّیِّبِینَ وَالطَّیِّبُونَ لِلطَّیِّبَاتِ...»
ترجمه: «زنان ناپاک از آن مردان ناپاکند، و مردان ناپاک نیز به زنان ناپاک تعلّق دارند؛ و زنان پاک از آن مردان پاک، و مردان پاک از آن زنان پاکند».
آیا چنین برداشتی از این آیه صحیح می باشد؟
قسمت اول(پاسخ نقضی):
با مراجعه به آیات قرآن و تاریخ به راحتی می توان این استدلال سست را باطل و نقض نمود. به سه نمونه در این رابطه اشاره می نماییم:
1 حضرت نوح و حضرت لوط علیهما السلام با وجود اینکه جزء انبیا و از برترین بندگان الهی محسوب می شدند، همسرانشان کافر و جهنمی بودند. خداوند در سوره مبارکه «تحریم آیه ۱۱» می فرماید:
«خداوند برای کسانی که کافر شدهاند به همسر نوح و همسر لوط مثَل زده است، آن دو تحت سرپرستی دو بنده از بندگان صالح ما بودند، ولی به آن دو خیانت کردند و ارتباط با این دو (پیامبر) سودی به حالشان نداشت، و به آنها گفته شد: وارد آتش شوید همراه کسانی که وارد می شوند».
2 آسیه که یکی از زنان برتر بهشت بوده است، همسرش فرعون از ظالم ترین و خونریزترین افراد زمانه خودش بشمار می آمد.(درباره شخصیت منفور فرعون به آیات ۴۹و۵۰بقره، ۱۷تا۲۴ نازعات، ۱۰تحریم رجوع فرمایید)
3 امام حسن مجتبی علیه السلام که به اتفاق شیعه و اهل تسنن، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ایشان را بعنوان سرور جوانان بهشتی معرفی نموده، توسط همسرشان جعده بوسیله سم به شهادت رسیده اند. مثلا «ابن اثیر» از بزرگان اهل تسنن در این رابطه می نویسد:
«در این سال(سال۴۹) [امام] حسن بن علی از دنیا رفتند. همسرش جاده دختر اشعث به ایشان سم داد.»
(الکامل فی التاریخ، ج۳، ص۳۱۵)
آیا اهل تسنن طبق استدلالشان می توانند بپذیرند که فرعون و جعده و همسران حضرت نوح و لوط به صرف ازدواجشان با انسان های درستکار، افراد صالح و مومنی بوده اند؟
بنابراین اگر اهل تسنن بخواهند چنین تفسیر نادرستی را از «آیه ۲۶ سوره مبارکه نور» داشته باشند، یقینا با آیات قرآن و تاریخی که خود بزرگانشان نقل کردند به مخالفت پرداخته اند.
ان شاء الله فردا به توضیح و تفسیر درست این آیه خواهیم پرداخت.