#پاسخ_شبهه #عبد_الله_بن_سبأ #نوبختی

#پاسخ_شبهه #عبد_الله_بن_سبأ #نوبختی

پاسخ(قسمت دوم):

با مراجعه به کتاب مرحوم نوبختی متوجه خواهیم شد که چنین مطلبی اصلا کلام و عقیده ایشان نمی باشد. بلکه نوبختی این سخنان را به صورت «حکی جماعة من اهل العلم»  یعنی «گروهی از اهل علم حکایت کردند» ذکر می کند. این نشان می‌دهد که ایشان در مقام نقل و قول کلام بعضی از افراد بوده است. وگرنه معنا نداشت عقیده خودش را بدین صورت ذکر نماید.

این مطلب همان چیزیست که مخالفین از توضیح دادن آن خودداری می کنند تا کسی متوجه تدلیس و فریبکاری آنان نشود.

نکته دیگری که بسیار مهم است بدان اشاره شود آنست که اصلا معلوم نیست جمله «اهل العلم» که مرحوم نوبختی از آنان نقل می کند، چه کسانی هستند. یقینا عالمان شیعه نمی باشند، زیرا آنان پیرو اهل بیت بوده، و به تبع اهل بیت علیهم السلام قائل هستند که خداوند امامت و ولایت حضرت علی علیه السلام را تعیین کرده، و توسط پیامبر اکرم به مردم ابلاغ شده است. در نتیجه منظور از «اهل العلم» در این جمله همان علمای غیر شیعه می باشند. و کلام آنان هم برای ما هیچ اعتبار و حجیتی ندارد.

جالب اینجاست مرحوم نوبختی در مقدمه کتاب خود به صراحت می نویسد، هر مطلبی را که در رابطه با فرق و گروه های شیعه از هر جایی (منابع شیعه و سنی و...) به دستش رسیده را در کتابش ذکر کرده است.

این نشان می دهد که ایشان این مطلب محل بحث را از علمای غیر شیعه که بدستش رسیده، در بخش عبدالله بن سبا ذکر کرده است.

 (برای مشاهده مقدمه کتاب نوبختی به همراه ترجمه، به اسکن مراجعه شود).

#تحدی #عبد_الله_بن_سبأ #نوبختی

چه کسی توان پاسخگویی دارد

کانال «مشکات هدایت» به تمام کسانی که چنین شبهه پوشالی را مطرح می نمایند تحدی می کند:

«یک حدیث معتبر از اهل بیت علیهم السلام برای ما بیاورید که فرموده باشند؛ عقیده وصایت و امامت حضرت علی علیه السلام اولین بار از عبدالله بن سبا مطرح شده و او بوده که چنین مطلبی را ارائه کرده است».

یک روایت معتبر کفایت می کند.

[مشکات هدایت]

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.