#کتاب_شناسی #اعتقادات
کتاب: «معالم المدرستین»
مولف: «علامه سید مرتضی عسکری»
ایشان درسال ۱۲۹۳ش در شهر سامرا به دنیا آمدند. بعد از فراگیری فقه و علوم حدیث، برای تحصیل مدارج بالاتر راهی شهر مقدس قم شدند. و سرانجام توسط ایشان دانشکده اصول دین در سال ۱۳۷۴ در ایران تأسیس گردید. ازجمله تالیفات ایشان، «القرآن الکریم و روایات المدرستین»، «صلاة ابی بکر»، «عبدالله بن سبأ و اساطیر أخری» (ترجمهشده با عنوان: عبدالله بن سبا و دیگر افسانههای تاریخی)، «مائة و خمسون صحابی مختلق» (ترجمه شده با عنوان: یکصد و پنجاه صحابی ساختگی) و... می باشد.
معرفی مختصر کتاب:
مؤلف سعی نموده در این کتاب مسائل اعتقادی متعددی را از دیدگاه مکتب خلفا و مکتب اهل بیت علیهم السلام مقایسه نموده و در نهایت در موضوعات مطرح شده به نقد مکتب خلفا می پردازد.
در جلد اول به موضوعاتی همچون تعریف و عدالت صحابه، شورایی و الهی بودن امامت از دیدگاه مکتب خلفا و مکتب اهل بیت پرداخته شده است.
جلد دوم شامل سر فصل هایی همانند منابع معتبر دینی از قبیل قرآن و سنت و اجتهاد و... در نزد دو مکتب می باشد. و بعد از آن مولف به مبحث منع کتابت و تدوین حدیث در دوران خلفا اشاره می نماید.
مولف جلد سوم را به قیام عاشورا و حوادث بعد از آن اختصاص داده است.
خواندن این کتاب به علاقه مندان حوزه تاریخ و اعتقادات توصیه می شود.
سید ضیاء الدین عسکری فرزند علامه عسکری در رابطه با پدر بزرگوارش می فرمایند:
«وقتی علامه عسکری متوجه مشکلات جامعه و انحراف آن از خط فکری اسلام شد با خود عهد بست تا درصدد رفع و علاج آنها برآید بنابراین، با انگشت بر پیشانی خود نوشت «وقف ائمه اطهار» و بارها گفت که من این وقف را جز در راه موقوفه صرف نکردم».
براستی تا چه اندازه برای نشر معارف اهل بیت علیهم السلام تلاش کرده ایم؟
[مشکات هدایت]