در مجالس عزاداری سیدالشهدا (ع) چگونه رفتار کنیم؟

در مجالس عزاداری سیدالشهدا (ع) چگونه رفتار کنیم؟

از مهم‌ترین وظایف شیعیان، برگزاری مجالس روضه و توسل به اهل‌بیت علیهم‌السلام و اقامۀ عزا برای آنان است. اهمیت اقامۀ عزا و گریه و مصیبت در کلام اولیای الهی به‌خوبی مشهود است. چنانکه خدای متعال خود در حدیث قدسی به حضرت موسی (ع) فرمود: «ای موسی! هر یک از بندگانم در زمان شهادت فرزند مصطفی (روز عاشورا) گریه کند یا حالت گریه به خود بگیرد و بر مصیبت سبط پیامبر تعزیت گوید، همواره در بهشت خواهد بود». نیز امام صادق (ع) می‌فرماید: «من مجلس گرفتن شما را دوست می‌دارم. در مجلس خود امر ما را زنده بدارید. خداوند رحمت کند کسی که امر ما را زنده بدارد».

اما روشن است که مانند همۀ مناسک و سفارشات دینی، صرف برگزاری این مجالس و شکل ظاهری آن، مدنظر نیست بلکه رشد و تعالی روحی و معنوی که از آنها حاصل می‌شود، هدف اصلی و اساس شمرده می‌شود؛ بنابراین، مجالس عزاداری، مانند همه مجالسی که به‌منظور خاص متعالی برگزار می‌گردد، حرمت‌ها و حد و حدودی دارند ضرورت رعایت آنها بر احدی پوشیده نیست تا از سیر در مسیر هدف مذکور خارج نشوند و دچار آفات و انحرافات نگردند. آشنایی و رعایت آداب این مجالس، به‌نوعی قدرشناسی از نعمت ولایت و قرار گرفتن در مسیر بهره‌گیری حداکثری از آثار و برکات عزای اهل‌بیت علیهم‌السلام است.

آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی در جمع گروهی از جوانان با تذکر به اهمیت برگزاری مجالس توسل به اهل‌بیت علیهم‌السلام فرمودند: «شیعه در دنیا با عاشورا و امام حسین علیه‌السلام شناخته می‌شود. قدر این مجالس و منابر را بدانیم».

ایشان عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام را از «بهترین عبادات» برشمردند و گفتند: «این مطلب را باید همه ملت و بخصوص جوان‌ها به خاطر داشته باشند که با قدرناشناسی و استفاده نکردن از این فرصت و نعمت، خدای‌ناکرده این نعمت از ما گرفته نشود».

در اینجا بر برخی از مهم‌ترین بایسته‌های عزاداری اهل‌بیت علیهم‌السلام اشاره می‌شود.ادامه دارد شفقنا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.