کوچاندن اجباری دانشآموزان به مدارس غیردولتی!/ افزایش شهریه با مصوبه انجمن اولیا و مربیان
تورم و افزایش عجیب قیمتها، شهریه مدارس غیردولتی را نیز تحت تأثیر قرار داده است. اگر تا چند سال پیش، شهریههای ۲۰ میلیونی و بالاتر را برای دوره دبیرستان و سالهای پایانی آن (تحت تأثیر کلاسهای کنکور) رقمی نجومی میدانستیم که هر خانوادهای توان کمر صاف کردن در برابر آن را ندارد، اما حالا اوضاع آنقدر حاد شده است که باید راوی شهریههای بالاتر از ۲۰ میلیون تومان برای دوره ابتدایی باشیم!
کالاییسازی کیفیت آموزشی تنها یک روی این ماجرای تلخ است و بخش مهمتر و البته مغفول مانده آن اثرات منفی سیاست ها و عملکرد وزارت آموزش و پرورش و بیچارگی مردم است.
دولت یازدهم، آموزش و پرورش را در مهر ۱۳۹۲ در حالی تحویل گرفت که سهم بخش غیردولتی در مقطع ابتدایی ۹ درصد، در مقطع متوسطه اول ۷ درصد، در مقطع متوسطه دوم ۱۰ درصد، و سهم کل بخش غیردولتی ۱۰ درصد بود؛ پس از گذشت شش سال، در سال تحصیلی ۱۳۹۹ - ۱۳۹۸ این سهم در ابتدایی به ۱۶ درصد، در متوسطه اول به ۱۱ درصد، در متوسطه دوم به ۱۱ درصد و در کل، سهم بخش غیردولتی به ۱۴ درصد افزایش پیدا کرده است.
این آمار شاید بتواند تصویری از سیاستگذاری دولت برای کوچاندن اجباری دانش آموزان از مدارس دولتی به غیردولتی را به خوبی نمایان سازد.
این آمار نشان میدهد بیشترین رشد بخش خصوصی در دوره ابتدایی (۷ درصد افزایش) رخ داده است. کلاسهای متراکم دوره ابتدایی که جمعیت دانش آموزان آنها هر سال رو به افزایش است، برخی خانوادهها را (به ویژه آنهایی که فرزندشان در دوره ابتدایی تحصیل کرده و با مشکل اختلال یادگیری و عدم تمرکز کافی مواجه هستند) وادار کرده تا به مدارس غیردولتی حتی با وجود شهریههای سنگین کوچ کنند! /تسنیم