#پاسخ_به_شبهات #امام_حسن_علیه_السلام #مطلاق قسمت اول:

#پاسخ_به_شبهات #امام_حسن_علیه_السلام

#مطلاق

قسمت اول:

در ابتدا باید بگوییم، هر حدیث و روایتی و حتی مطالب تاریخی که مطرح می شود، باید مورد بررسی قرار گیرد تا با استفاده از دلایل و قرائن مختلف پی به صحت یا ضعف آن مطلب ببریم. و صرف وجود یک روایت در کتابی بدون بررسی آن نمی توان حکم به صحت آن روایت نمود.

با توجه به این مقدمه، یکی از قواعد بسیار مهم در قبول روایات و مطالب تاریخی اینست که اگر با مسلمات اعتقادی شیعه مخالفت بکند، با ضرس قاطع باید آن احادیث و مطالب تاریخی را کنار گذاشت و به آن عمل ننمود.

شیخ طوسی در این رابطه می نویسد:

«قرائنی و دلایلی که موجب می شود به خبر واحد (یعنی روایت توسط تعداد اندکی از راویان نقل شده است) عمل نشود، اینست که: دلیل قطعی از آیات قرآن یا سنت و روایات قطعی و مسلم و یا اجماع شیعه بر خلاف خبر واحد باشد. که در این هنگام به این خبر واحد عمل نشده و ترک می شود».

العدة فی أصول الفقه ج۱ص۱۴۶)

و از طرفی یکی از اعتقادات اصلی و یقینی مذهب شیعه بر اساس روایات و آیات قرآن، معصوم دانستن امامان و اهل بیت علیهم السلام می باشد.که امام صادق علیه السلام در این رابطه می فرمایند:

«امام از آفات مبرا و از گناه و لغزش ها معصوم و از بدی ها و زشتی ها مصون و محفوظ می باشد».

الکافی، ج۱، ص ۱۲۰)

بر این اساس، طبق قاعده ای که در ابتدا گفته شد، هر حدیثی و یا مطلب تاریخی که مخالفت با عصمت امام علیه‌السلام داشته باشد را باید کنار گذاشت و به آن عمل ننمود.

مثلا شیخ طوسی در رد حدیثی که مخالفت با عصمت امام علی علیه السلام دارد، می نویسد:

 «در خود روایت مطلبی است که دلالت بر بطلان آن می کند. و آن اینکه امام علی علیه السلام نمازی را سهواً بدون وضوء انجام داده است. در حالی که عصمت او مانع از پذیرش این مطلب است».

(تهذیب الأحکام، ج۳، ص۴۴)

در نتیجه اگر این روایت مخالفتی با عصمت امام حسن علیه السلام داشته باشد، قابل قبول نمی باشد. که توضیح این مطلب را در روز چهارشنبه بیان می نماییم.

ادامه دارد...

/ مشکات هدایت

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.