#نقد_ها_و_چالش_ها #حدیبیه #عمر_بن_خطاب حدیبیة، سنجش میزان ایمان

#نقد_ها_و_چالش_ها #حدیبیه

#عمر_بن_خطاب

حدیبیة، سنجش میزان ایمان

یکی از کسانی که مورد توجه و تأیید اهل تسنن بوده و او را در اوج ایمان و مطیع محض پیامبر اکرم می دانند، عمر بن خطاب می باشد.

 در حالیکه با مراجعه به کتب اهل تسنن موارد متعددی از رفتارهای عمر بن خطاب را مشاهده می نماییم، که نه تنها مطیع محض پیامبر نبوده بلکه در مقابل کلام پیامبر اکرم اظهار نظر و پافشاری می نمود، و پایبند و متعبد به کلام رسول خدا نبوده است.

یکی از مواردی که این اخلاق و روحیه عمر بن خطاب را ثابت می کند، ماجرای صلح حدیبیه می باشد.

بعد از آنکه پیامبر اکرم خوابی دیدند که در حال طواف خانه خدا هستند، با اصحابشان به سمت مکه حرکت کردند. امّا در نزدیکی مکه کفار مانع ورود پیامبر اکرم شدند. و در این زمان صلح نامه ای امضاء شد. بعد از این ماجرا عمر بن خطاب می گوید:

« قسم به خدا! از زمانى که اسلام آورده‌ام، جز امروز ( در اسلام و نبوت رسول خدا ) شک نکرده‌ام. نزد پیامبر آمدم و گفتم: اى رسول خدا! مگر شما پیامبر خدا نیستى؟!!. پیامبر فرمود: بلى هستم. عمر گفت: مگر ما بر حق و دشمنان ما بر باطل نیستند؟ پیامبر فرمود: بلى چنین است. عمر گفت: پس چرا ذلت و حقارت در دینمان نشان‌ دهیم؟ پیامبر فرمود: من پیامبر خدا هستم و هرگز از دستورات او سرپیچى نمی کنم و او یاور من است. عمر گفت: مگر شما نگفتى که وارد خانه کعبه شده و طواف خواهیم کرد؟ پیامبر فرمود: آیا من گفتم که همین امسال این کار را خواهیم کرد؟ عمر گفت: نه، پیامبر فرمود: تو وارد مکه مى‌شوى و طواف خواهى کرد».

جالب اینجاست هنگامی که عمر بن خطاب با چنین جسارتی با پیامبر اکرم صحبت کرد و پیامبر هم جواب کاملی به او دادند، کلام پیامبر را قبول نمی کند و با حالت غضب و خشم به نزد ابوبکر می رود و دقیقا همین سوالات را دوباره از او می پرسد.

الإحسان فی تقریب صحیح ابن حبان ج۱۱ ص۲۱۶

صحیح البخاری ص۱۲۲۲

سوال

1 کسی که اینچنین در اسلام و نبوت پیامبر اکرم، آنهم در سال ششم هجری و زمان طولانی که از ظهور اسلام و نبوت پیامبر اکرم می گذرد شک می کند، آیا می توان او در اوج ایمان دانست؟

2 پیامبر اکرم در مقابل سوالات و انتقادات عمر بن خطاب می فرمایند: «من پیامبر خدا هستم و هرگز از دستورات او سرپیچی نمی کنم. و او یاور من است». به صراحت پیامبر اکرم اشاره می کنند که من در این ماجرا اشتباه نکرده ام و بلکه کار درست را انجام دادم. حال با این صراحت پیامبر اکرم، چرا عمر غضبناک می شود و دوباره همان سوالات را از ابوبکر می پرسد؟ آیا کلام پیامبر را قبول نداشت؟

3 براستی مگر قرآن کریم ما را در آیات مختلف موظف به تبعیت از دستورات پیامبر اکرم نکرده است. پس چرا عمر بن خطاب نه تنها کلام پیامبر را نپذیرفت، بلکه غضبناک و عصبانی می شود و با همین حالت به نزد ابوبکر رفته و دقیقا همان سوالات را تکرار می کند؟ آیا این پافشاری و عدم تبعیت، مخالفت با دستورات قرآن ندارد؟

meshkatehedayat

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.