آیتالله سیستانی حکم روزه ماه رمضان را در سایه انتشار ویروس کرونا اعلام کردآیت الله سیستانی در پاسخ به استفتائی، حکم روزه ماه مبارک رمضان را با وجود انتشار ویروس کرونا اعلام کرد.
ایشان در جواب یک استفتاء که امروز در سایت ایشان منتشر شد مبنی بر اینکه حکم روزه ماه رمضان با وجود انتشار ویروس کرونا چیست پاسخ داد: باید به مسائل زیر توجه داشت:
1-روزه ماه مبارک رمضان از مهم ترین فرائض شرعی و دینی است که به جز در مواردی که عذر واقعی وجود داشته باشد یعنی فرد از واقعی بودن عذر اطمینان داشته باشد، ترک آن جائز نیست.
2-کسی که پزشک به او توصیه کرده است که روزه تمام ماه رمضان یا بخشی از آن را از آن حیث که احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می دهد، ترک کند و به عنوان مثال در او موجب ایجاد ترس و نگرانی شود، وجوب روزه ماه رمضان از او ساقط می گردد و باید قضای آن را ادا کند.
آیت الله سیستانی در این رابطه توضیح دادند که این در صورتی است که نگرانی و ترس از بیماری با وجود پایبندی به اقدامات پیشگیرانه مناسب نظیر ماندن در منزل و عدم اختلاط با دیگران از نزدیک و استفاده از ماسک و دستکش پزشکی و اقداماتی این چنینی، زائل نشود که در غیر اینصورت باید به این اقدامات پایبند بوده و وجوب روزه ماه مبارک رمضان از او ساقط نمی گردد.
3-کسی که بیم ابتلا به بیماری در صورت رفتن به سر کاری که مستلزم اختلاط با دیگران است را دارد، باید کار خود را در ماه رمضان برای ادای روزه ترک کند، و اگر نتوانست به هر دلیلی کارش را ترک کند روزه بر او واجب نیست اما روزه خواری در ملأ عام نیز برای او جائز نیست و باید قضای آن را ادا کند.
آیت الله سیستانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه صوم وصال چیست و آیا جائز است فرمودند: صوم وصال که همان روزه در روز و شب تا به سحر یا روزه دو روز بدون افطار است، حرام است اما تاخیر انداختن افطار به شب دوم در صورتی که نیت صوم وصال نباشد اشکالی ندارد اما احتیاط اجتناب از آن است.
[عراق به فارسی]