فرهنگ غذایی گیلان قدیم از نگاه دو نویسنده اروپایی سال ۱۸۹۱

http://uupload.ir/files/3dm_%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF_%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C.jpg

فرهنگ غذایی گیلان قدیم از نگاه دو نویسنده اروپایی سال ۱۸۹۱

گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران است. ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخت می‌شود. #میرزاقاسمی، #ترش تره، #باقلاقاتوق، #ماهی_فویج، #فسنجان، #اناربیج، #کولی_غورابیج، #سیر قلیه، #گل_در_چمن و #کال_کباب از مهمترین غذاهای محلی #گیلان است. به عقیده کارشناسان آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان، آمادگی پرورش انواع خوراکی‌های طبیعی شامل: #صیفی‌جات، #میوه‌ها، #حبوبات و غیره علت اصلی متنوع بودن غذاهای محلی گیلان است.

#مرغ ترش، #اناربیج، #باقلاقاتوق، #میرزاقاسمی و #زیتون_پرورده ۶ غذای محلی است که در نوبت ثبت ملی است. یکی از عوامل اصلی بالابودن سن امید به زندگی درگیلان مصرف ماهی است. در سال ۱۳۹۲ سن امید به زندگی در گیلان ۷۵ سال بوده که سه سال بیشتر از میانگین کشوری است.

رشت_شهر_خلاق_خوراک

ayine_pirbazar

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.