توجیه باز شدن مدارس چیست؟

توجیه باز شدن مدارس چیست؟

شهرام نعمت اللهی

با شروع بیماری کرونا در ایران از اوایل اسفند ۹۸ و تعطیلی مدارس، بحث آموزش از طریق شبکه های مجازی مطرح شد و معلمان جهت جلوگیری از تعطیلی آموزش و جلوتر از آموزش و پرورش، با امکانات شخصی و با کمک پیام رسان های داخلی و خارجی آموزش را آغاز کردند. با توجه به نو پدید بودن این شیوه آموزش در کشور ما و آموزش ندیدن کادر اموزشی، معلمان ما حداکثر تلاش خود را در این زمینه به کار گرفتند و با صرف وقت و هزینه نسبت به آماده کردن مطالب آموزشی در قالب فیلم آموزشی، صوت و عکس با حداقل امکانات اقدام نمودند. این روش آموزش ادامه یافت تا اینکه وزارت آموزش و پرورش جهت هماهنگی در امر آموزش، در سال ۹۹ پیام رسان شاد را معرفی کرد و دانش آموزان و معلمین به این پیام رسان مهاجرت کردند. برنامه ریزی اکثر معلمین اتمام کتاب های درسی در پایان اردیبهشت ماه بود که قریب به ۹۹ درصد موارد این هدف محقق شده است. هر چند این پیام رسان با اشکالات زیادی همراه بود و هست ولی ذاتا کار باارزشی است و میتواند مسیر آموزش در کشور ما را متحول کند.

اما هفته گذشته وزیر آموزش و پرورش و سخنگوی دولت طرح باز گشایی مدارس را از ۲۷ اردیبهشت عنوان کردند که با توجه به موارد زیر جای نقد اساسی دارد:

۱- متاسفانه در روزهای اخیر میزان ابتلا به کرونا در کشور سیر صعودی داشته و تجمع اجباری معلمین بر اساس برنامه هفتگی و اختیاری دانش آموزان جهت رفع اشکال در محیط بسته کلاس و فضای مدرسه میتواند باعث انتقال ویروس بین معلمین و دانش آموزان و در نهایت خانواده ها شود و درنتیجه میزان شیوع ویروس را افزایش دهد.

۲- اگر هدف رفع اشکال است که این امر در حال حاضر هم از طریق شبکه های مجازی در حال انجام است.

۳- گویا هدف اصلی این بازگشایی، دانش آموزانی هستند که به گوشی هوشمند یا اینترنت دسترسی ندارند که آمار آنها توسط مدارس به ادارات ارسال شده و در اکثر شهرها تعداد انها زیاد نیست ولی ممکن است که در روستاها تعداد بیشتری را شامل شوند که بهتر بود وزارت آموزش و پرورش نسبت به تهیه امکانات لازم مانند گوشی یا تبلت هوشمند برای این دانش اموزان اقدام می نمود تا اموزش این عزیزان با اختلال مواجه نشود و عدالت آموزشی در مورد آنها رعایت شود و یا با رعایت پروتکل های بهداشتی نسبت به برگزاری کلاسهای درس این دانش آموزان در محیط های مناسب همراه با آغاز به کار شبکه شاد (ابتدای سال ۹۹) اقدام نماید.

۴- این روزها رعایت پروتکل های بهداشتی در ادارات و بانکها و اصناف مختلف، نصب پلاستیک بین ارباب رجوع و کارمندان یا فرد شاغل در صنف مورد نظر با مراجعه کنندگان است ولی آیا این امر در کلاس درس هم قابل اجرا است؟؟ مسلماً نه، چون تدریس با همه کارها تفاوت دارد و معلم نمی تواند فقط خود را حفظ کند و دانش آموزان را در معرض خطر ویروس کرونا قرار دهد.

FarhangianNews1 (https://t.me/joinchat/AAAAADvfe2Dn5htC7owXBg

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.