به مناسبت شهادت سیدالشهداء حمزه عموی بزرگوار پیامبر گرامی علیهما السلام ؛
شهادت_سید_الشهداء_حمزه
حمزه مدافع پیامبر گرامی اسلام ؛
روى «ابو جهل» پیامبر را در «صفا» دید و به او ناسزا و بد گفت. رسول گرامى، با او سخن نگفت و راه منزل را در پیش گرفت. ابو جهل نیز به سوى محفل قریش کنار کعبه روانه شد. حمزه که عمو و برادر رضاعى پیامبر بود، همان روز در حالى که کمان خود را حمایل کرده بود از شکار برگشت. عادت دیرینه او این بود که پس از ورود به مکّه، پیش از آنکه از فرزندان و خویشاوندان خود دیدن به عمل آورد، به زیارت و طواف کعبه مى رفت. سپس به اجتماع هاى مختلف قریش در دور کعبه سرى مى زد و سلام و تعارفى میانشان رد و بدل مى شد.
وى همان روز، پس از انجام این مراسم به سوى خانه رفت. اتفاقا کنیز «عبد اللّه بن جدعان» که شاهد آزار ابو جهل به پیامبر بود، جلو آمد و گفت: «ابا عماره» (کنیه حمزه) اى کاش دقایقى چند در همین نقطه بودى و جریان را مى دیدى که چگونه «ابو جهل» به برادرزاده ات ناسزا گفت و او را سخت آزار داد. سخنان این کنیز، اثر عجیبى در روان «حمزه» گذاشت و او بدون اینکه به سرانجام کار فکر کند، تصمیم گرفت که انتقام برادرزاده خود را از «ابو جهل» بگیرد.
لذا از همان راهى که آمده بود، برگشت و ابو جهل را میان اجتماع قریش دید و به طرف وى رفت و بدون اینکه با کسى سخن بگوید کمان خود را بلند کرد و سخت بر سر او کوفت، چنان که سرش شکست و گفت: «او (پیامبر) را ناسزا مىگویى و من به او ایمان آورده ام و راهى مى روم که او رفته است، هرگاه قدرت دارى با من بجنگ».
سیره ابن هشام ج 1 ص 313_ تاریخ طبری ج 2 ص 72
این تاریخ مسلم، گواه بر آن است که وجود قهرمانى مانند حمزه که بعدها بزرگترین سردار اسلام گردید؛ در حفظ و حراست پیامبر و تقویت جناح مسلمانان تأثیر بسزایى داشت ، چنان که ابن اثیر مى نویسد ؛
«قریش، اسلام حمزه را بزرگترین عامل ترقى و تقویت مسلمانان دانستند»
الکامل فی التاریخ ج 2 ص 56
پس از جنگ احد و شهادت حمزه علیه السلام ، اکثر خانه هاى مدینه ناله مادران داغدیده و همسران شوهر از دست داده بلند بود.
پیامبر به خانه هاى «بنى عبد الاشهل» رسید. نوحه سرایى زنان آنها، حال پیامبر را منقلب ساخت. اشک از چشمان نورانى اش سرازیر شد و با چشمانى اشکبار زیر لب این جمله را گفت ؛
«متأسفم که کسى براى «حمزه» گریه نمى کند »
سعد معاذ و چند نفر دیگر از مقصد پیامبر آگاه شدند، به گروهى از زنان دستور دادند که براى حمزه، این افسر خدمتگزار نوحه سرایى کنند. پیامبر گرامى از جریان، مطلع شد، در حق زنان دعا کرد .
بحار الانوار ج 20 ص 98
امام سجاد علیه السلام فرمود ؛
«هیچ روزی بر رسول خدا سخت تر از روز احد که حمزه در آن شهید شد نبود ، حمزه کسی بود که شیر خدا و شیر رسول خدا بود»
امالی صدوق ص 462
Be_Sooye_Zohoor