وضعیت پیاده روها در سطح شهرها را میتوان داستان تکراری رعایت نکردن حقوق شهروندی بیان نمود.
داستان نا تمامی از مشکلاتی که گریبان مردم کوچه و خیابان را می گیرد . با گذشت زمان ، پیاده رو هر روز فرسوده تر می شود ، عابران پیاده می مانند و آرزوی دیدن مکانی که از قدم زدن در آن لذت ببرند . چرا که پیاده رو در اصطلاح شهر سازی محلی است برای راه رفتن و قدم ، مکانی که در ابتدا با هدف آسایش و راحتی رفت و آمد جماعت شهر نشین ساخته شده است اما مدتهاست که در میان انبوه مشکلات شهری از یاد رفته است.
سطوح نا صاف ، عرض کم ، سد شدن معابر توسط مصالح ساختمانی و اجناس مغازه ها و ... از مشکلاتی است که عابران پیاده ، هر روز با آن روبرو می شوند ، امروزه پیاده روها استانداردهای لازم را ندارند و فضای پیش بینی شده برای عبور با حجم تردد آنان متناسب نیست ، عدم احداث پیادرو استاندارد و مناسب ، چیدمان غیر اصولی صندوق های پست ، سطل های زباله ، حتی دپوی مصالح ساختمانی در مسیر پیاده روها ، موانع متعددی را بوجود آورده و رفت و آمد عابران را مختل کرده است ، نور و روشنایی شبانه اکثر پیاده روها شهرها متعادل نیست .
از دیگر مسائل مطرح در بافت بسیاری از شهرها ، با وجود فضای کم و غیر استاندارد آنها استفاده از پیاده رو توسط مغازه داران و همچنین استفاده نا بجا برای پارک موتور سیکلت است که به کاهش ظرفیت پیاده روها منجر شده است ، به طوری که گاهی مشاهده می شود مغازه داران فضای پیاده رو و جلوی مغازه خود را ملک اختصاصی می پندارند . در تعدادی از پیاده روها هم حفاری که مدتها قبل شروع می شود ، ادامه دارد و این در حالی ست که مردم همچنان منتظر مرمت این حفاری ها هستند .
با این وجود مدتهاست هیاهوی مشکلاتی مانند ترافیک و عبور و مرور شهروندان سواره ، مسئولان شهری را از توجه به شهروندان پیاده باز داشته است . اما همانطور که شما شهروندان عزیز می دانید در ساخت هر سازه شهری از ساختمان های بلند گرفته تا میدان و پارک و مال و .... ، استانداردهای اولیه وجود دارد که رعایت آنها ضامن زیبایی شهر و سلامت شهروندان است .
در این میان پیاده رو نیز از سازه های مهم شهری است که دارای استانداردهایی میباشد.