هشدار
چترهای خطرناک
در چند روز گذشته خبرهای بسیاری در رسانه ها مبنی بر جان باختن تعدادی از هموطنانمان بر اثر استفاده از قارچ های سمی منتشر شده است.
تا به امروز به گفته رئیس بیماری های واگیر وزارت بهداشت در پی مسمومیت با قارچ های سمی 750 نفر مسموم و 3 نفر مجبور به پیوند کبد شدند و 9 نفراز هموطنان جان باختند.
استفراغ ، درگیری کبدی ، دردهای گوارشی آن هم در ساعات اولیه مصرف، علائم اصلی افراد ی است که از قارچهای سمی استفاده کرده اند.
زردی پوست علائم حاد و سرگیجه در هنگام راه رفتن و اختلال در بینایی از جمله دیگر علائم مسمومیت با قارچ های سمی است.
کبد و کلیه اصلی ترین اعضاء هستند که دراثر بی توجهی شهروندان و خوردن قارچهای سمی به آنها آسیب وارد می شود.
رشد هزاران نوع قارچ در دنیا سبب شده شناخت و تشخیص قارچ سمی و خوراکی برای افراد عادی بسیار سخت باشد.
قارچها در زیر درختان بلوط ، صنوبر و کاج بیشتر مشاهده می شوند و پادزهری تاکنون تهیه نشده است و افراد دچار مسومیت در ساعات اولیه باید تحت درمان قرارگیرند.
قارچ های سمی، بسیار شبیه قارچ های خوراکی هستند و اشتباه در تشخیص آن ها از هم به قیمت مسموم شدن و حتی مرگ افراد تمام می شود، بنابراین هنگام چیدن و مصرف قارچ های وحشی، خیلی باید دقت کرد و درصورتی که مطمئن نیستید قارچی سمی است یا نه هرگز آن را نخورید.
پختن، آب پز کردن یا کباب کردن قارچ های وحشی طبیعت، سم آن ها را از بین نمی برد، اگر سلامتی خود را دوست دارید، نه تنها باید از خوردن قارچ های وحشی ناآشنا خودداری کنید، بلکه به آن ها دست هم نزنید، زیرا خطر مسمومیت از طریق پوست نیز در برخی گونه قارچ ها وجود دارد.
مسمومیت با قارچ سمی واگیر ندارد اما شهروندان در نظر داشته باشند که تاکنون پاد زهری برای قارچهای سمی یافت نشده است.
پس شهروندان قارچهای خوراکی را حتما از مراکز معتبر تهیه کنند.
iribnews_guilan