آیا بیپولی مدارس تهران را تعطیل خواهد کرد؟
سعیده علیپور
روزنامه وقایع اتفاقیه، ۲۷ دی ۹۶
در روزهای گذشته خبری درباره تخریب سقف مدرسهای در منطقه ۱۴ تهران منتشر شد، مدرسهای که فرسودگی جان دانشآموزانش را به خطر انداخت و هیچ بعید نیست سال آینده بههمیندلیل از لیست مدارس فعال تهران خط بخورد. فرسودگی و هزینههای مدارس در تهران و خطر تعطیلی قریبالوقوع بسته شدن برخی از آنها حتی صدای اعضای شورای شهر را هم در آورده است. ایلنا گزارش کرده بود که الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران به مشکلات مالی عدیده مدارس اشاره کرده و از مدارسی یاد میکند که بههمیندلیل در حال تعطیل شدن هستند و آموزشوپرورش نمیتواند از آنها حمایت کند. این عضو شورای شهر درحالی از چالشهای مالی مدارس حومه پایتخت خبر میدهد که برخی از کارشناسان حوزه آموزش معتقدند، وضعیت مالی مدارس دولتی حتی در قلب پایتخت به قدری بحرانی است که بسته یا ادغام شدن برخی از آنها در آیندهای نزدیک چندان بعید نیست.
تهران حدود یک میلیون و ۱۰۰هزار دانشآموز دارد که حدود ۸۰۰هزار دانشآموز از این تعداد در مدارس دولتی تحصیل میکنند. این درحالی است که حدود ۴هزار مدرسه در این شهر وجود دارد و حدود نیمی از آنها با حمایتهای دولتی اداره میشود. همان نیمهای که اغلب دستاندرکاران حوزه آموزش از بحرانی بودن وضعیت آنها میگویند و برخی حتی معتقدند، ادامه حیات این مدارس به این شکل چندان دوام نخواهد داشت و دیر یا زود به تعطیلی خواهد کشید.
محمد. ت مدیر مدرسه ابتدایی در منطقه ۱۲ تهران است او به وقایع اتفاقیه میگوید: در این منطقه چندین مدرسه در ۱۰ سال اخیر بسته شده است. برخی از این مدارس استیجاری بوده است و مالکان ساختمان را باز پس گرفتهاند. برخی از مدارس نیز به قدری فرسوده هستند که یا باید بازسازی اساسی شوند که آموزشوپرورش هیچ هزینهای برای اینگونه مدارس در نظر نمیگیرد یا خواه ناخواه به دلیل ایمنی کم، احتمال توقف فعالیتشان وجود دارد. در غیراین صورت باید منتظر بود با کوچکترین زلزلهای در تهران این مدارس فروریزد. براساس آمار اعلام شده از سوی آموزشوپرورش تهران ۵۵۰ مدرسه در تهران فرسوده هستند و این میزان فرسودگی جان حدود ۲۰۰ هزار دانشآموز را در این شهر در خطر جدی قرار میدهد. این درحالی است که سایر مدارس دولتی این شهر که از خطر فرسودگی رنج نمیبرند با مشکلات اساسی دیگری مواجهند.
رضا. ج مدیر دبستانی در منطقه ۵ تهران میگوید: ما در این منطقه به شدت با کمبود تعداد مدرسه دولتی مواجه هستیم. این درحالی است که هیچ سرانهای به همین مدارس اندک نیز تعلق نمیگیرد. یعنی آموزشوپرورش هیچ پولی بابت هزینههای جاری مدرسه در اختیار ما نمیگذارد بههمیندلیل بسیاری از مدارس به سختی امورات را میگذرانند و تقریبا بدون کمکهای اندکی که گاهی به اجبار از اولیای مدارس میگیریم، ادامه فعالیت مدارس این منطقه غیرممکن است. او ادامه میدهد: اغلب مدارس ابتدایی معلم ورزش ندارد. پولی هم برای استخدام معلم ورزش نداریم. ازسویدیگر، بهدلیل کمبود معلم اغلب کلاسها تنها چهار روز در هفته دایر است.
در کنار مدیرانی که از وضعیت موجود در مدارس ناراضی هستند، کم نیستند، اولیایی که به شدت از وضعیت تحصیلی و تربیتی فرزندانشان گله دارند و معتقدند در صورتی بهتر نشدن شرایط آنها نیز مانند بسیاری از خانواده های دیگر فرزندانشان را در سال های آینده در مدارس غیردولتی ثبت نام خواهند کرد. این در حالی است بسیاری از این خانواده ها معتقدند، وضعیت هزینه ها در مدارس غیر دولتی قطعا فشار زیادی به معیشتشان وارد خواهد کرد.
کانال_اخبار_فرهنگیان