سوال : آیا کف پا و ته کفشی که نجس شده با زمین پاک می‌شه؟ شرایطی داره؟

سوال : آیا کف پا و ته کفشی که نجس شده با زمین پاک می‌شه؟ شرایطی داره؟

امام خمینی: زمین با سه شرط، کف پا و ته کفش نجس را پاک می کند. اول: آن که‏ ‏زمین پاک باشد. دوم: آن که خشک باشد. سوم: آن که اگر عین نجس مثل خون و بول،‏ ‏یا متنجس مثل گِلی که نجس شده در کف پا و ته کفش باشد بواسطۀ راه رفتن یا‏ ‏مالیدن پا به زمین برطرف شود. و نیز زمین باید خاک یا سنگ یا آجرفرش و مانند‏ ‏اینها باشد و با راه رفتن روی فرش و حصیر و سبزه، کف پا و ته کفشِ نجس، پاک‏ ‏نمی شود، و اگر به واسطۀ غیر راه رفتن نجس شده باشد پاک شدنش بواسطۀ راه‏ ‏رفتن اشکال دارد.‏

آیت الله خامنه‌ای: کسی که بر اثر راه رفتن روی زمین، کف پا یا کفش او، نجس شده است، هرگاه تقریباً به قدر ده قدم روی زمین خشک و پاک راه برود، کف پا و کفش او پاک می‌شود مشروط به این که عین نجاست، زایل شود. زمینهای آسفالت و یا آغشته به قیر، پاک کننده‌ی پا یا ته کفش نیستند.

آیت الله سیستانی: زمین با پنج شرط کف پا و ته کفش را پاک می‌کند: اول:آنکه زمین پاک باشد. دوم:آنکه زمین خشک باشد ولی وجود تری و رطوبتی که سرایت کننده نیست، در زمین اشکال ندارد. سوم:آنکه بنابر احتیاط لازم، نجاست از ناحیه زمینِ نجس به ته کفش یا کف پا سرایت کرده باشد. چهارم:آنکه اگر عین نجس مانند خون و ادرار، یا متنجّس مثل گِلی که نجس شده در کف پا و ته کفش باشد، با راه رفتن یا مالیدن پا به زمین بر طرف شود و چنانچه قبلاً عین نجاست بر طرف شده باشد - مثل ته کفشی که آلوده به ادرار شده و قبل از تماس با زمین، خشک شده - بنا‌بر احتیاط لازم با راه رفتن یا مالیدن پا به زمین، پاک نمی‌شود. پنجم:زمین باید خاک یا سنگ یا آجر فرش و مانند اینها باشد بنابراین با راه رفتن روی فرش، حصیر و سبزه و مانند اینها، کف پا و ته کفش نجس، پاک نمی‌شود. بنابر احتیاط واجب کف پا و ته کفش نجس، با راه رفتن روی آسفالت و روی زمینی که با چوب فرش شده و همین طور با مالیدن و کشیدن به دیوار پاک نمی‌شود.

آیت الله صافی: زمین با سه شرط کف پا و ته کفش نجس را، از نجاستی که به واسطه راه‌رفتن روی زمین نجس حاصل شده، پاک میکند و در نجاستی که از خارج به پا یا ته کفش رسیده، احتیاط لازم آن است که در تطهیر آن به راه رفتن روی زمین اکتفا نکنند: اول ـ آن که پاک باشد. دوم ـ آن که خشک باشد. سوم ـ آن که اگر عین نجس، مثل خون و بول، یا متنجس، مثل گلی که نجس شده در کف پا وته کفش باشد، به واسطه راه‌رفتن یا مالیدن پا به زمین برطرف شود، و نیز زمین باید خاک یا سنگ و مانند این‌ها باشد و با راه‌رفتن روی فرش و حصیر و سبزه، کف پا و ته کفش نجس پاک نمیشود، و بنابر احتیاط با راه‌رفتن بر زمینی که مفروش به آجر یا چوب یا گچ یا قیر باشد نیز پاک نمیشود.

آیت الله مکارم: اگر پاى انسان یا ته کفش او بر اثر راه رفتن روى زمین نجس، نجس شود با راه رفتن روى زمین پاک، یا کشیدن بر زمین، پاک مى شود، به شرط این که زمین پاک و خشک باشد و عین نجاست زایل گردد و نیز باید زمین خاک، یا سنگ، یا آجر فرش، یا سیمان و یا مانند آن باشد. امّا با راه رفتن روى فرش و حصیر و سبزه، کف پا و ته کفش نجس، پاک نمى شود.

آیت الله وحید: زمین با سه شرط کف پا و ته کفش را که به راه رفتن یا پا گذاشتن بر زمین نجس ، نجس شده پاک مى کند: سوم: آن که زمین پاک باشد. دوم: آن که خشک باشد. سوم:  آن که اگر عین نجس ـ مانند خون و بول ـ یا متنجّس ـ مثل گلى که نجس شده ـ در کف پا و ته کفش باشد ، به واسطه راه رفتن یا مالیدن به زمین بر طرف شود ، و نیز زمین باید خاک یا سنگ یا آجر فرش و مانند اینها باشد ، و با راه رفتن روى فرش و حصیر و سبزه و مانند اینها کف پا و ته کفش نجس پاک نمى شود.

آیت الله نوری: زمین با سه شرط ، کف پا و ته کفش نجس را ، پاک می کند . اول : آنکه زمین پاک باشد . دوم : آنکه خشک باشد .سوم : آنکه اگر عین نجس مثل خون  و بول یا متنجس مثل گلی که نجس شده در کف پا و ته کفش باشد ،به واسطة  راه رفتن یا مالیدن  پا  به زمین برطرف شود  .  و  نیز  زمین باید خاک یا سنگ یا آجر فرش و مانند اینها باشد و با راه رفتن روی فرش و  حصیر  و  سبزه  ، کف پا وته کفش نجس،پاک نمی شود و اگر به واسطة  غیر  راه  رفتن  نجس شده باشد  ، پاک شدنش به واسطه راه رفتن اشکال دارد .

منابع؛

رساله ها واستفتائات مراجع بزرگوار

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.