سرپرست فراگیرترین وزارتخانه کشور کیست؟
معلمی که سکاندار وزارت آموزش و پرورش شد
سید محمد بطحایی، متولد خرداد ماه 42 خیابان وحدت اسلامی تهران است. او در سال 1360، دیپلم خود را در رشته تجربی در دبیرستان دهخدای کرج گرفت و در سال 61 همزمان با وقوع انقلاب فرهنگی، در حول و حوش روزهای پر تلاطم تعطیلی دانشگاهها، با رتبه خوبی وارد مرکز تربیت معلم «شهید رجایی» شد.
او کار رسمی خود را در آموزش و پرورش به عنوان یک معلم از سال 62 یعنی 33 سال پیش آغاز کرد. محمد بطحایی در 3 سال گذشته، در سمت معاونت پشتیبانی و توسعه در وزارتخانه مهم آموزش و پرورش بهعنوان دست راست علی اصغر فانی مشغول بهکار شد که دیروز با حکم رئیس جمهوری به عنوان سرپرست جدید این وزارتخانه پر چالش معرفی شد.
بطحایی از کسانی بود که با همراهی مسئولان وزارت آموزش و پرورش نظام رتبهبندی معلمان را اجرایی کرد و دراین باره معتقد بود: «نظام رتبهبندی معلمان یک طرح آغازین و نقطه شروع بسیاری از تحولات در آموزش و پرورش است. دولت هم اعتبار بسیار خوبی برای اجرای این نظام اختصاص داده است.»
او درباره معیشت معلمان گفته بود: «معلمی که شغل دوم و سوم داشته باشد دیگر نمیتواند کار معلمی انجام دهد. تعارفی با هیچ کسی ندارم. از کلاس معلمی که ساعت 12 ظهر نگاهش به ساعتش است تا یک شود و کار دومش را آغاز کند، دانشآموزی که ما انتظار داریم بیرون نمیآید.
برای اینکه معیشت معلم را بهبود بخشیم دو استراتژی داریم؛ یکی اینکه حقوق و درآمد معلم را افزایش دهیم. دوم اینکه هزینههای جاری آن را کاهش دهیم. در نظام پرداختی کارکنان دولت تفاوت وجود دارد، در این مورد هیچکسی شکی ندارد. یعنی نوعی تبعیض در نظام پرداخت کارکنان دولت وجود دارد که این تبعیض بویژه در آموزش و پرورش که از یک سری مزایای جانبی که دیگر کارکنان برخوردار هستند بیبهره است خودش را بیشتر نشان میدهد.اینکه من با احتیاط گفتم معلمان با سایر کارکنان دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها یک تفاوتی در پرداختی دارند از این جهت است که آیتمی در فیش حقوقی وجود دارد، این تفاوت برای امسال و سال پیش هم نیست بلکه از سالهای خیلی دور وجود داشته است.
با این حال باید منتظر ماند و دید که برنامه بطحایی برای وزارتخانهای که 13 میلیون دانشآموز و یک میلیون فرهنگی با آن سر و کار دارند چیست؟/ ایران
razaviedu