رسانه‌های نوین، چاقویی که دسته خود را می ُبرد

رسانه‌های نوین، چاقویی که دسته خود را می ُبرد

مقدمه :

فناوری اطلاعات، شبکه‌های اجتماعی و جامعه شبکه‌ای، ابزار و زیر‌ساخت برداشتن مرزها و ایجاد دهکده جهانی بود که از یک سو هنجارها و ارزش‌های غربی (آمریکایی) را جهانی می‌ساخت و از سوی دیگر فرهنگ، اقتصاد و سیاست دیگر کشورها را در خود هضم و مستحیل می‌‌کرد.

راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی در ایران:

جریان غرب گرا در راستای مهندسی تغییر در ایران، سعی نمود به موازات ایجاد تغییر در سیاست خارجی، با راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی، تغییر در حوزه فرهنگ، سیاست و اقتصاد را اجتماعی ساخته و به زعم خود، زمینه مستحیل شدن ایران در فرآیند جهانی شدن و استحاله هویت انقلاب را فراهم نماید.

نتیجه :

همانطور که رسانه‌های نوین در غرب کارکرد متفاوتی پیدا کرده‌اند و منشاء هویت خواهی و تسریع کننده استقلال خواهی شده‌اند؛ در ایران هم تدریجا شاهد کارکرد متفاوت رسانه‌های نوین و شبکه‌های اجتماعی هستیم. واکنش به فیش‌های نجومی، مطالبه‌ گری گشایش‌های برجام و پرسش‌گری درباره وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی، بخشی از این کارکرد متفاوت است که در مثال از آن به بریده شدن دسته چاقو توسط تیغه چاقو تعبیر می شود. غرب‌گرایان در زمینی بازی را خواهند باخت، که در آن انتظار بُرد داشتند. عملکرد روحانی در عدم پاسخ به مطالبات انباشته شده و جهش یافته مردم از طریق شبکه‌های اجتماعی، نمایانگر این واقعیت است.

Afsaran

دکتر رضا سراج

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.